FAQ

 .

Kiezen en bestellen

WANNEER BESTEL JE BEST JE GEBOORTEKAARTJES?

 • Indien jullie kiezen voor een geboortekaartje uit de vaste collectie is 2 maanden op voorhand voldoende. Ik heb de kaartjes liefst een maand op voorhand helemaal klaar zodat ik niet in de problemen kom wanneer het kindje toch te vroeg geboren zou worden.
 • Een geboortekaartje op maat bestel je best 3,5 maanden op voorhand. Zo heb ik voldoende tijd om alles nauwkeurig uit te werken.  Indien je toch later beslist om je geboortekaartje door mij te laten maken, kan je best even een mailtje sturen. Zo bekijken ik wat mogelijk is.

KAN JE DE EXTRA’S (STICKERS, MAGNETEN, DOOSJES, …) LATER BESTELLEN?

Dit kan zeker! De extra’s worden pas ontworpen nadat het geboortekaartje volledig naar wens is. Je kan de doopsuiker extra’s bestellen door me een mailtje te sturen.

HOE BESTEL JE BEST DE GEBOORTEKAARTJES?

Je kan een geboortekaartje bestellen door het formulier in te vullen onder ‘bestel’.  Je komt dan terechtop een formulier dat je kan invullen, zo heb ik meteen alle juiste gegevens. Wanneer je nog niet zeker bent van het aantal kaartjes, tekst kaartje,… is dit geen probleem.

WAT KAN JE WIJZIGEN AAN EEN KAART UIT DE COLLECTIE?

Als je kiest voor een geboortekaart uit de collectie heb je de keuze uit twee opties:

 • Optie 1 – Standaard: Deze optie kan je kiezen wanneer je volledig tevreden bent van het kaartje zoals het op onze website staat. Het wordt tekstueel volledig gepersonaliseerd aan jouw wensen.
 • Optie 2 – Kleine aanpassingen: Uiteraard kunnen de standaardzaken gewijzigd worden, maar wanneer je graag bijkomend layout, formaat, lettertype en/of kleur wijzigt kom je terecht bij optie 2. Ook kan je binnen deze optie meerdere kaartjes uit onze collecties (geboorte, trouw, communie, wenskaarten, …) combineren tot een gloednieuwe kaart. Zo kan je het kaartje nog volledig naar jouw wensen personaliseren. Je kan jouw voorkeur doorgeven tijdens de bestelprocedure of een bijkomend mailtje sturen naar me.

Van zodra we iets nieuws ontwerpen zitten we niet meer in onze collectiepakketten, maar kom je bij optie 3 of 4 terecht.

 • Optie 3 – Ontwerp op maat zonder exclusiviteit: Het geboortekaartje komt bij de collectie op de website te staan, een maand na de geboorte van jullie kindje.
 • Optie 4 – Ontwerp op maat met exclusiviteit: Het geboortekaartje wordt enkel voor jullie ontworpen en komt niet bij de collectie op de website.

HOE LANG DUURT HET VOORALEER JE EEN DIGITALE PROEFAFDRUK ONTVANGT?

Wanneer je gekozen hebt voor een ontwerp uit de standaardcollectie kan je binnen de 6 werkdagen het eerste mailtje met de proefdruk verwachten. Bij een geboortekaartje op maat duurt dit wat langer, hier reken ik maximum 20 werkdagen.

WAT ALS JE HET GESLACHT NOG NIET KENT?

Wanneer je voor zowel een jongen als meisje hetzelfde ontwerp wil, is dit geen probleem. Ik stuur twee proefdrukken door met het gebruik van de twee verschillende namen. Ook de kleuren pas ik gratis aan. Indien jullie een ander figuurtje willen (dus twee verschillende kaarten), dien je rekening te houden met een kost van 35 euro.

 

Na de geboorte

WAT DOE JE ALS DE BABY GEBOREN IS?

Je stuurt me zo snel mogelijk de laatste gegevens door (bv. datum, gewicht, lengte, uur, kamer,…) via SMS op het nummer 0472/29.26.33. Ik stuur je binnen het half uur een bevestiging. Als dit niet gebeurt, kan je best even bellen.

WORDT ER IN HET WEEKEND OOK GEDRUKT?

In het weekend en op feestdagen wordt er niet gedrukt. Dan werken eveneens Bpost en DPD niet. Wel kan je dan al de laatste gegevens doorgeven zodat ik het kaartje al kan aanpassen en doorsturen naar de drukker. Zelf ben ik steeds ter beschikking.

HOE LANG DUURT HET VOORALEER DE KAARTJES TOEKOMEN?

 • Wanneer de laatste gegevens bij mij geraken voor half 12 ’s middags kunnen wij het kaartje nog aanpassen en kan het tijdig gedrukt worden om zo de volgende dag afgeleverd te worden door DPD. Wanneer de laatste gegevens na half 12 binnen zijn, worden de kaartjes de volgende werkdag gedrukt en verzonden. Geboortekaartjes worden omwille van mijn garantiepakket ook op zaterdag geleverd.
 • De snelste manier om de kaartjes te ontvangen is door ze zelf gaan op te halen bij onze drukker in Aarschot. Ik hou jullie steeds op de hoogte van een concreet afhaaluur. De kaartjes kunnen 24/24 worden afgehaald.

 

Algemeen

WANNEER DIEN JE DE KAARTJES TE BETALEN?

Van zodra het geboortekaartje volledig naar jullie wens is en de eventuele extra’s verzonden zijn, stuur ik jullie het factuur op. Hierin staat het volledige bedrag, ik werk niet met voorschotten. Zo hoeven jullie na de geboorte van het kindje niets meer aan te trekken van eventuele betalingen.

HOEVEEL BEDRAGEN DE VERZENDKOSTEN?

Pakketpost België   8,- Pakketpost Nederland  13,- Verzending geboortekaartjes België  gratis Verzending geboortekaartjes Nederland 10,- Afhalen in Aarschot: gratis

 • Ik verzend alles met DPD. Ik hanteer verschillende verzendkosten: de pakketjes die op voorhand verzonden worden en de pakketten met geboortekaartjes. De verzendkosten voor de extra’s bedragen 8,- voor verzending binnen België en 10,- binnen Nederland.
 • Ik verzend de geboortekaartjes onder een garantieservice. Hierdoor kan ik garanderen dat de kaartjes zeker de volgende werkdag of zaterdag geleverd worden. Levering op zondag is niet mogelijk.
 • Afhalen in Aarschot is ook steeds mogelijk. Dit kan zelfs na kantooruren (je kan er 24u/24u terecht).

WAT IS DPD PICK-UP?

 • Je kiest een locatie in jouw buurt waar ik het pakket laat leveren, zo kan je zelf kiezen wanneer je het pakket gaat ophalen. Op volgende website kan je de dichtsbijzijnde “DPD Pick-up Parcelshop” zoeken: https://www.dpd.com/be_particulieren#!pickup.
 • Bij de levering van de geboortekaartjes kan je ook voor pick-up kiezen, maar hier kan ik niet de garantie bieden dat ze de volgende werkdag of op zaterdag geleverd zijn.

KAN IK ACHTERAF NOG KAARTEN LATEN BIJDRUKKEN?

Toch nog enkele kaartjes te kort na het versturen? Bijdrukken is geen probleem! Hou wel rekening met de hoge drukkosten voor kleine oplages. Soms is het interessanter om er meteen een tiental als reserve te voorzien.

KAN IK MIJN BESTELLING NOG ANNULEREN?

Indien je binnen de 24 uur annuleert, kan dit kosteloos. Vanaf de eerste digitale proef worden er kosten aangerekend. Deze variëren naargelang de verschillende pakketten:

 • Optie 1:   15,-
 • Optie 2:  30,-
 • Optie 3 en optie 4:  70,-

Indien de geboortekaartjes of extra’s al in productie zijn, dient het volledige bedrag betaald te worden.

 

(Al onze prijzen zijn inclusief 21% Btw)